628.-
Pris inkl. moms och frakt.
Räcker 60 dagar för häst (600 kg).
498.-
Pris inkl. moms och frakt.
Räcker 30 dagar för häst (600 kg).
Innehåll
per dag
Jästkultur
3.0
g
Bikarbonat
5.0
mg
Lecitin
7.0
g
Prebiotisk fiber
3.0
g
Trytofan
3.7
g

Vitaminer
Vitamin A
12260.0
IU
Vitamin D
5283.0
IU
Vitamin E
810.0
mg
Vitamin B1
394.6
mg
Vitamin B2
16.6
mg
Vitamin B6
28.7
mg
Vitamin B12
366.6
mcg
Vitamin B3
37.0
mg
Vitamin B9
37.0
mg
Vitamin B7
1666.7
mcg
Vitamin C
102.2
mg
Vitamin K
6.8
mg
Vitamin B5
76.3
mg

Mineraler
Magnesium
10.5
g
- Magnesium
3.5
g
Kiselgur
3.3
g
- Kisel
1.4
g

Spårämnen
Kopparsulfat
400.0
mg
- Koppar
100.0
mg
Mangansulfat
1000.0
mg
- Mangan
300.0
mg
Zinksulfat
1111.1
mg
- Zink
400.0
mg
Kaliumjodid
44.7
mg
- Jod
2.2
mg
Koboltkarbonat
46.5
mg
- Kobolt
0.5
mg
Natriumselenit
63.4
mg
- Selen
0.6
mg
Selenjäst
163.2
mg
- Selen
0.3
mg

Instant CALMNESS
Stresshormoner bildas för öka kroppens fysiska beredskap vid upplevd fara, men också vid krav på prestation där balanserad stress är en naturlig del av bl.a intensitet och precision i arbetet. I farosituationer är stresshormoner tändstift för livsviktiga blixtsnabba reaktioner, men alltför höga stressnivåer kan också skapa okontrollerade och farliga reaktioner. Därför producerar kroppen även serotonin som motmedel för att kunna balansera stresspåslaget.
När rovdjur bygger stress för explosiv attack mot fara, kommer stress att lika explosivt ge flyktreaktion hos en häst. I bägge fallen oönskade beteenden som vi har flera verktyg för att hantera.
Stressen och sömnens kemi
Serotonin som balanserar stress bildas av den essentiella aminosyran Tryptofan med Magnesium och Tiamin (Vitamin B1) som enzym i processen. Om kroppen har låga nivåer av något av dessa ämnen kommer det att påverka produktionen av Serotonin och därmed förutsättningarna att hantera stress.

Tryptofan är också råvara för produtionen av Melatonin - "hjärnans sömnmedel". Hög stressnivå och därmed större behov av serotonin, kan alltså momentant tömma kroppens tillgång på Tryptofan och därmed påverka sömnen.
Stress bygger stress
Stresshormoner ökar känsligheten för intryck och adderar stressnivå om det inte funnits förutsättning att avreagera på varje stresspåslag. Varje stressituation förbrukar serotonin och råvaror i kroppen, vilket ökar risken för brister och kroppens kemiska möjlighet att hantera behoven.
Stress är inte bara utåtagerande och beroende på yttre faktorer, utan kan byggas introvert och pga sjukdom, näringsbrister, vantrivsel mm.
CALMNESS ger max support
Arbetet med stress bygger på att minimera stresspåslagens antal, längd och intensitet. Grunden är alltid att man säkerställt komplett näringstillgång, friskvård, trivsel och bra ledarskap. I vardagen ger fasta rutiner den trygghet som behövs för att stegvis bygga på med miljöträning. All stresshantering utgår från att under kontrollerade former, stegvis introducera stressmoment och vid reaktion ge utrymme att avreagera utan ytterligare stresspåslag.

Instant CALMNESS ger dig full support i stresshanteringen, med råvaror för Serotonin, funktionstillskott för mage/tarm och självklart en komplett boost av spårämnen och vitaminer för hela kroppens friskvård.
Instant CALMNESS är formulerad med rätt balans för att komplettera din befintliga foderstat under någon månad. Normalt minskar behovet av större doser CALMNESS i takt med tränad stresshantering och vi rekommenderar att man då går över till NOD som blandas med exakt rätt mängder av alla tillskott för din häst. Det ger en långsiktigt hållbar och bra foderlösning.

NODs unika värden
Komplett nutrition
Utifrån din grovfoderanalys och val av kraftfoder ställer vi givor och energi-/proteinbalans. Alla brister och felbalanser av vitaminer, mineraler, spårämnen kompletteras sedan i NOD receptet, där vi också justerar ämnen utifrån hästens status. Du får den absolut mest välbalanserade och kompletta foderstaten för din häst.
Tillskott ingår
Många hästar behöver tillskott för mage/tarm, temperament, muskler och leder. Dessa ämnen ingår som standard i NOD, så du behöver inte ge något annat tillskott.

Spara över 50%
NOD köper du direkt från oss utan mellanhänder. Tillsammans med vår toppmoderna tillverkning gör det att du sparar över 50% mot jämförbara kvalitetsprodukter på marknaden.
Smidig leverans
NOD levereras normalt för 2 månaders behov. Efter 6 veckor stämmer vi av hästens status och justerar receptet inför nästa leverans. Självklart godkänner du varje köp innan leverans och är inte bunden att fortsätta med NOD.
Enkelt och säkert
Med NOD får varje häst sin egen förpackning och unika, kompletta blandning. Du får t.o.m bild på din häst på burken och möjlighet att välja en smak som hästen gillar. Enkelt att hantera och ingen risk för misstag i utfodringen.
Hög kvalitet
NOD använder bara godkända råvaror av högsta kvalitet. Vår unika tillverkningsprocess har 100% spårbarhet av varje blandning. NOD är registrerat hos Jordbruksverket och har även full kontroll på tävlingskarenser.