639.-
Pris inkl. moms och frakt.
Räcker 30 dagar för häst (600 kg).
Innehåll
per dag
Jästkultur
5.0
g
Bikarbonat
5.0
g
Lecitin
7.0
g
Prebiotisk fiber
5.0
g
MSM
5.0
g
Kollagen I
7.0
g

Vitaminer
Vitamin A
14360.0
IU
Vitamin D
5650.0
IU
Vitamin E
667.0
mg
Vitamin B1
210.0
mg
Vitamin B2
22.0
mg
Vitamin B6
27.0
mg
Vitamin B12
500.0
mcg
Vitamin B3
49.0
mg
Vitamin B9
49.0
mg
Vitamin B7
2200.0
mcg
Vitamin C
136.0
mg
Vitamin K
7.0
mg
Vitamin B5
102.0
mg

Mineraler
Kalciumkarbonat
5.3
g
- Kalcium
2.0
g
Natriumfosfat
6.6
g
- Fosfor
1.7
g
Magnesium
5.8
g
- Magnesium
1.9
g
Natriumklorid
6.9
g
- Natrium
4.0
g
Kiselgur
3.3
g
- Kisel
1.4
g

Spårämnen
Kopparsulfat
480.0
mg
- Koppar
120.0
mg
Mangansulfat
1200.0
mg
- Mangan
360.0
mg
Zinksulfat
1333.3
mg
- Zink
480.0
mg
Kaliumjodid
44.7
mg
- Jod
2.2
mg
Koboltkarbonat
62.0
mg
- Kobolt
0.5
mg
Natriumselenit
63.4
mg
- Selen
0.6
mg
Selenjäst
163.2
mg
- Selen
0.3
mg

Instant DIGESTIVE
Problem relaterat till hästens mage, tarm och avföring blir allt vanligare, med lös avföring eller "rinnande tarm" som vanliga symtom, men även magsår, kolik och fång. Dålig tarmfunktion ger både sämre näringsupptag och lägre egenproduktion av mikroämnen, vilket kan påverka hela kroppen med initiala symtom på bl.a hud, päls och hovar.
Orsaker till de eskalerande problemen hittar vi i dagens rutiner för utfodring och hästhållning.
Tarmen - en näringsfabrik
>Hästens matsmältning är anpassad för att den letar föda och betar större delen av dygnet - ständigt i rörelse vilket också är motorn för tarmen.
I tarmen bryts födan ner så att näringsämnen kan frigöras och tas upp via tarmslemhinnan. Nedbrytningen är en biokemisk process katalyserad av tarmflorans bakteriekultur som normalt utvecklas och förnyas med den föda den hanterar. Störningar i tarmfloran kan orsakas av foderomställning, stress, miljöombyte mm. och kan då ge symtom med dålig avföring under någon dag, men brukar relativt snabbt rätta till sig själv.
Om besvären håller i sig kan dåliga bakterier ha etablerat sig i tarmen och ju längre detta får pågå desto svårare blir det att åtgärda.
Vårda tarmkulturen
Merparten av de hästar som haft svåra tarmproblem under vintern, blir snabbt betydligt bättre så fort de börjar beta färskt gräs på försommaren. Vår erfarenhet är också att hästar som får varaktiga problem under vintern, inte visar symtom direkt i samband med höstens foderomställning utan först i slutet av året.
Förmodligen är det dagligt intag av den naturligt rika tillgången på mjölksyrabakterier i gräs som bidrar till att snabbt återställa tarmfloran på försommaren. Under sommarens grästillgång kan hästen bygga en stark tarmkultur som vi aktivt måste hjälpa den att behålla under höstens foderomställning.
Är man noga med mineralgivor under sommaren och redan i slutet av gräsperioden dagligen ger funktionstillskott för tarmkulturen och rätt balanserad foderstat med alla näringstillskott, så minskar risken för större tarmproblem under vintern.
DIGESTIVE ger max tarmsupport
Instant DIGESTIVE är ett funktionstillskott för mage/tarm som du kan använda utöver din foderstat. DIGESTIVE innehåller merparten av de för häst godkända och beprövade råvaror som stödjer utvecklingen av tarmkulturen och självklart även en komplett boost av spårämnen och vitaminer för att kompensera för det sämre upptaget vid dålig tarmfunktion.
Instant DIGESTIVE är formulerad med rätt balans för att komplettera din befintliga foderstat under någon månad. Vi rekommenderar att man aedan över till NOD som blandas med exakt rätt mängder av alla tillskott för din häst. Det ger en långsiktigt hållbar och bra foderlösning.

NODs unika värden
Komplett nutrition
Utifrån din grovfoderanalys och val av kraftfoder ställer vi givor och energi-/proteinbalans. Alla brister och felbalanser av vitaminer, mineraler, spårämnen kompletteras sedan i NOD receptet, där vi också justerar ämnen utifrån hästens status. Du får den absolut mest välbalanserade och kompletta foderstaten för din häst.
Tillskott ingår
Många hästar behöver tillskott för mage/tarm, temperament, muskler och leder. Dessa ämnen ingår som standard i NOD, så du behöver inte ge något annat tillskott.

Spara över 50%
NOD köper du direkt från oss utan mellanhänder. Tillsammans med vår toppmoderna tillverkning gör det att du sparar över 50% mot jämförbara kvalitetsprodukter på marknaden.
Smidig leverans
NOD levereras normalt för 2 månaders behov. Efter 6 veckor stämmer vi av hästens status och justerar receptet inför nästa leverans. Självklart godkänner du varje köp innan leverans och är inte bunden att fortsätta med NOD.
Enkelt och säkert
Med NOD får varje häst sin egen förpackning och unika, kompletta blandning. Du får t.o.m bild på din häst på burken och möjlighet att välja en smak som hästen gillar. Enkelt att hantera och ingen risk för misstag i utfodringen.
Hög kvalitet
NOD använder bara godkända råvaror av högsta kvalitet. Vår unika tillverkningsprocess har 100% spårbarhet av varje blandning. NOD är registrerat hos Jordbruksverket och har även full kontroll på tävlingskarenser.