698.-
Pris inkl. moms och frakt.
Räcker 30 dagar för häst (600 kg).
KAMPANJ: +30 dagar refill spara 349.-
1047.-
Mobility + refill
Pris inkl. moms och frakt.
Räcker 60 dagar för häst (600 kg).
Innehåll
per dag
Metylsulfonylmetan MSM
15.5
g
Sodium Hyaluronat
100.0
mg
Lecitin
2.0
g
Glukosaminsulfat KCl
3.5
g
Chondroitinsulfat
500.0
mg
Kollagen I
7.3
g

Vitaminer
Vitamin A
12260.0
IU
Vitamin D
5650.0
IU
Vitamin E
1333.3
mg
Vitamin B1
210.4
mg
Vitamin B2
17.8
mg
Vitamin B6
27.1
mg
Vitamin B12
400.0
mcg
Vitamin B3
37.0
mg
Vitamin B9
37.0
mg
Vitamin B7
1666.7
mcg
Vitamin C
1770.6
mg
Vitamin K
7.3
mg
Vitamin B5
75.7
mg

Mineraler
Magnesium
12.1
g
- Magnesium
4.0
g
Natriumklorid
23.8
g
- Natrium
9.4
g
Kiselgur
3.3
g
- Kisel
1.4
g

Spårämnen
Kopparsulfat
400.0
mg
- Koppar
100.0
mg
Mangansulfat
1000.0
mg
- Mangan
300.0
mg
Zinksulfat
1111.1
mg
- Zink
400.0
mg
Kaliumjodid
44.7
mg
- Jod
2.2
mg
Koboltkarbonat
46.5
mg
- Kobolt
0.5
mg
Natriumselenit
73.9
mg
- Selen
0.7
mg
Selenjäst
190.4
mg
- Selen
0.3
mg

Instant MOBILITY
Ledbehandlingar är på häst så orimligt vanliga att det är högst rimligt att leta orsaker till alla hältor. Vanligast är att man ifrågasätter underlag, ridskicklighet, sadel, skoning, tävlingshets eller t.o.m avel. Mer sällan diskuteras fysträning, muskelbygge, styrka, smidighet eller kondition och aldrig att det görs kopplingar till näringslära och utfodring - trots att det är kroppens byggmaterial.
Veterinär fokus är skadan
Veterinärens hältutredning lokaliserar skadan som orsakar hältan, för att behandla den. Efter konvalesens och läkning ordineras rehab, vilket i de flesta fall innebär att man gör precis likadant som innan skadan men med successivt ökad träning under en längre period. M.a.o anser man tydligen att skadan berott på otur och hoppas att det inte ska hända igen.
Rehab bygger om
Lederna kan liknas vid välformade benbrott som hålls ihop av ligament och är inneslutna i en ledkapsel. Ledens mekanik hanteras av muskler och senor som skapar och bromsar rörelse, bär upp skelettet och ger fjädring och stötdämpning åt lederna. Ju sämre styrka, smidighet och flexibilitet muskler och senor har, desto mer belastning läggs på leder och skelett, vilket ökar slitaget och risken för skador.
Det är uppenbart att förutsättningen för lyckad rehab är att utveckla och stärka strukturen runt leden. En "sjukgymnastik" som kräver ett bra träningsprogram och självklart en foderstat med rätt byggstenar och näringsämnen. All träning bygger på att försiktigt bryta ner vävnad för att trigga kroppen att återskapa den starkare. Finns då inte rätt byggmaterial leder träningen istället till slitage.
MOBILITY ger support
Instant MOBILITY är ett unikt rehabtillskott som ger support - både till leden och ledstrukturen. Under rehabperioden blir belastningen på lederna större och de behöver hjälp av beprövade funktionsämnen som Hyaluron, Chondroitin och Glukosamin. För ledstrukturen tillför MOBILITY MSM, C-vitamin och E-vitamin till musklerna och Collagen för senor och ligament.
Dessutom innehåller Instant MOBILITY alla de spårämnen och vitaminer som behövs för att rehab- och tillväxtprocesser ska komma igång, fungera optimalt och stärka upp hela rörelsemekanismen.
Instant MOBILITY är formuerad med rätt balans för att komplettera din befintliga foderstat under någon månad. Därefter rekommenderar vi NOD som blandas med exakt rätt mängder av alla tillskott för din häst. Det ger en långsiktigt hållbar och bra foderlösning.

NODs unika värden
Komplett nutrition
Utifrån din grovfoderanalys och val av kraftfoder ställer vi givor och energi-/proteinbalans. Alla brister och felbalanser av vitaminer, mineraler, spårämnen kompletteras sedan i NOD receptet, där vi också justerar ämnen utifrån hästens status. Du får den absolut mest välbalanserade och kompletta foderstaten för din häst.
Tillskott ingår
Många hästar behöver tillskott för mage/tarm, temperament, muskler och leder. Dessa ämnen ingår som standard i NOD, så du behöver inte ge något annat tillskott.

Spara över 50%
NOD köper du direkt från oss utan mellanhänder. Tillsammans med vår toppmoderna tillverkning gör det att du sparar över 50% mot jämförbara kvalitetsprodukter på marknaden.
Smidig leverans
NOD levereras normalt för 2 månaders behov. Efter 6 veckor stämmer vi av hästens status och justerar receptet inför nästa leverans. Självklart godkänner du varje köp innan leverans och är inte bunden att fortsätta med NOD.
Enkelt och säkert
Med NOD får varje häst sin egen förpackning och unika, kompletta blandning. Du får t.o.m bild på din häst på burken och möjlighet att välja en smak som hästen gillar. Enkelt att hantera och ingen risk för misstag i utfodringen.
Hög kvalitet
NOD använder bara godkända råvaror av högsta kvalitet. Vår unika tillverkningsprocess har 100% spårbarhet av varje blandning. NOD är registrerat hos Jordbruksverket och har även full kontroll på tävlingskarenser.